Internetperikelen: Glasdraad 3

Door Patrick Jacobs

In oktober schreef ik over de voortgang in de aanleg van de toekomstige glasvezel.  Daarnaast schreef ik ook dat Glasdraad eind oktober een bouwbrief/nieuwsbrief hoopte te publiceren. Helaas is dat in dat in mijn beleving uitgebleven, waarop ik 24 november een email gestuurd heb naar de heer Betlem van Glasdraad voor een vervolg interview.

Daarop kreeg ik de volgende dag al reactie om de volgende week contact te hebben. Glasdraad zou op dat moment in een bijzonder traject beland zijn met een van de aannemers. Het zou een zeer vervelend traject zijn maar helaas ook noodzakelijk. Als reactie van mijn kant liet ik weten zijn telefoontje volgende week te verwachten. Ik ben slim en zakelijk genoeg om enige voorstelling te kunnen maken over het ‘zeer vervelend traject’, maar dan neem ik waarschijnlijk aannames die mogelijk niet correct zijn, dus die laat ik hier buiten beschouwing.

Daarna bleef het een week stil, geen telefoontje, geen email, geen enkele reactie…

Vanochtend (maandag 6 december) stelde ik mij als doel om na de lunch weer eens een poging te ondernemen om in contact te komen met de heer Betlem. Na een welverdiende lunch genoten te hebben ging ik aan het werk op de computer. Eerst even mijn mailbox controleren, en ja hoor… een email van de heer Betlem. Hij schreef mij niet meer informatie te kunnen geven dan hij in zijn artikeltje geschreven had. Hij hoopt tevens aanstaande vrijdag (10 december) meer nieuws te hebben, met de kanttekening dat het zomaar weer een week verschoven kan worden. Hij hoopt echter van niet.

Ik quote: “Liever duidelijkheid dan de hele tijd dit doorschuiven. Maar er zijn best grote problemen”

Helaas is het niet tot een persoonlijk telefoongesprek gekomen voor het interview, maar ik ben wel blij dat de heer Betlem nog de tijd en de moeite genomen heeft een en ander onder woorden te brengen in het onderstaande bericht. Graag had ik een artikel geschreven met meer interessante informatie over de aanleg, maar ook ik moet het hier voorlopig mee doen. Hopelijk heb ik binnenkort weer een telefoongesprek met de heer Betlem om iedereen van meer inhoudelijke informatie te voorzien.

Beste bewoners van Oldambt,

Er is niet zoveel informatie rondom de bouw/aanleg van glasvezel in Oldambt. Conform de planning zouden we al bijna halverwege moeten zijn, maar het is een heel stuk lastiger dan vooraf gedacht. Wij zijn op dit moment heel druk met onze aannemer in gesprek om oplossingen te zoeken voor alle problemen en om de start van de bouw mogelijk te maken.

Wij zullen hier snel met nieuwe informatie over komen. Als we ondanks Corona-maatregelen informatieavonden mogen geven dan zullen wij dit direct doen en de bewoners per gebied uitnodigen. Verder proberen wij altijd rond de 6 tot 8 weken een bouwbrief te versturen. Dit lukt niet altijd, maar het is altijd het streven. De bouwbrieven staan ook altijd op de website

Met vriendelijke groeten,
GlasDraad