Veurmekoar

Veur mekoar Nieuw Scheemda ‘t Waar…
…is een initiatief vanuit dorpsbelangen om de saamhorigheid in Nieuw Scheemda & ‘t  Waar te vergroten. We willen een brug slaan tussen dorpsgenoten die wat te bieden hebben en dorpsgenoten die, zo nu en dan, wel wat hulp kunnen gebruiken.

‘Bel moar eem’
Dit is een laagdrempelig telefoonnummer dat je kunt bellen als je ergens hulp of assistentie bij nodig heeft. Heb je bijvoorbeeld een probleem met de computer, moet je naar de dokter en je weet niet hoe, je hebt een boodschapje nodig, moet het gras gemaaid en lukt dat even niet of wil je gewoon gezellig met iemand een kopje koffie drinken of  een taartje bakken…… je kunt het zo gek niet bedenken!

Bel 06-36368003  of stuur een mail naar onderstaand mailadres.

Wat kost het?
Deze diensten zijn gratis. In sommige gevallen betaal je echter wel een (geringe) onkostenvergoeding. Bijvoorbeeld voor een boodschap in Scheemda betaal je € 2,00 aan brandstofkosten.

Wil je iets voor de dorpsgenoten betekenen?
Wij zijn op zoek naar dorpsgenoten die hun ‘noabers’ wat te bieden hebben. Dus zou je bijvoorbeeld weleens met een  dorpsgenoot naar de huisarts kunnen of  wat tuinonderhoud willen verrichten? Vindt je het misschien leuk om voor een groep te koken en zou je een paar keer per jaar op vrijdag samen met een vast team in willen zetten om een drie gangenmaaltijd op tafel te zetten,  laat het ‘Veur Mekoar’ weten.

Je inzet wordt ook door de gemeente gewaardeerd. Heb je een bijstandsuitkering? Dan zul je niet gekort worden als je bijdraagt aan deze hulp.

Heb je een hulpvraag?
Als er iets is waarbij je hulp nodig hebt, dan kunt je  06-36368003 bellen of mailen naar onderstaand mailadres. Je melding wordt aangenomen en er wordt gekeken of wij binnen Nieuw Scheemda & ’t Waar mensen hebben die je kunnen helpen. Wij vinden dit belangrijk omdat we denken dat dit de onderlinge samenhang binnen onze dorpen bevordert. Je leert dorpsgenoten kennen die je wellicht anders niet had gekend, en iemand helpen geeft een goed gevoel en zeker als het een ‘noaber’ is.

Noteer het nummer 06-36368003 en bel wanneer je aan iemand zou willen vragen: ‘Kist mie eem helpen?’ 

(ps. het bellen naar dit nummer houdt niet in dat de hulp die je nodig hebt ook altijd gerealiseerd kan worden. Maar we gaan daar wel ons uiterste best voor doen).

80 joar?
Bent u tachtig jaar of ouder en bent u jarig, dan kunt u een bloemetje verwachten van ‘Veur Mekoar’.  Weet u iemand die 80 jaar of ouder is, laat het dan even weten en bel of mail naar ‘Veur Mekoar’. Beter 10 keer teveel dan een keer te weinig!

‘Resto Veur mekoar’
Op 18 december 2015 opende ‘resto Veur Mekoar’ haar deuren. Vier keer per jaar zijn alle dorpsgenoten harte welkom om gezamenlijke een maaltijd te genieten. Dit 3 gangenmaaltijd wordt voor je bereid en kost slechts € 5,- p.p. (kinderen t/m 2 jaar gratis en kinderen van 3 t/m 16 jaar €2,50)

Wij koken ook vegetarisch of evt. lactose/ glutenvrij. Dieet wensen graag aangeven bij opgave.

Je bent welkom vanaf 17:30. Om 18:00 serveren wij het voorgerecht uit. Wil je weten wanneer de volgende Resto Veur Mekoar gepland staat? bel of mail ons. Opgeven is noodzakelijk. Doe dit uiterlijk de zondag vóór het etentje.

Veur Mekoar Nieuw-Scheemda ’t Waar
E-mail: veurmekoar@nieuw-scheemda.nl   of    veurmekoar@t-waar.nl
Tel: 0636368003 (geen SMS of App)