Sinterklaas middag in Nieuw Scheemda.

Door Patricia Eerkens

28 november was het lang spannend voor de kinderen, maar ook voor ons. Mag en kan Sinterklaas naar Nieuw Scheemda komen? Yes!… het is mogelijk met een aantal aanpassingen. De kinderen komen vanaf half twee binnen druppelen. Er zijn bekende en nieuwe kinderen, al met al 21 bij elkaar.

Gespannen koppies tijdens het wachten alvast maar een bekertje ranja en wat pepernoten. Voor de ouders een kopje thee of koffie. Tussendoor even spelen en stoeien. En dan klaar zitten en heel veel zingen. Het heeft gewerkt!… Daar komt Sinterklaas met zijn Pieten. Voor alle kinderen een goed woordje in zijn boek. De kinderen vertelden Sinterklaas over hun hobby’s, sporten. Er werd gedanst, een kickboks-oefening vertoond, voetbaldemonstraties, paardrijden en er werd gezwommen op de grond.

De Pieten hebben zich ingezet om mee te doen. Veel vrolijkheid en gekkigheid. Iedereen krijgt aan het einde een cadeau die gezamenlijk wordt uitgepakt. Sinterklaas en de Pieten hebben het druk en gaan naar de volgende kinderen. De ouders en kinderen zijn nog even gebleven en kunnen nog een beker chocolademelk en broodje knakworst krijgen.

Wij vonden het een geslaagde middag.
Bedankt allemaal voor jullie komst.

Groetjes van Patricia, Rebanna en Wilma