Culturele commissie

Koor Bladgoud komt naar Nieuw Scheemda

Energiek en ambitieus: dat is Bladgoud! Een gemengd koor uit Groningen bestaand uit 26 enthousiaste zangers en zangeressen, waaronder onze dorpsgenoot Gerda Vrugteman.

Goud is Gronings voor goed. Dat ze Bladgoud heten is daar een vrolijke verwijzing naar, maar het toont ook de ambitie. De dirigent, en muzikaal begeleider op piano, Hans Kaldeway speelt daar een belangrijke rol in.

Optreden popband StAD en Fishy Friends, 16 juni 2023

Vrijdagavond 16 juni treedt de achtkoppige formatie StAD op in de kerk van Nieuw Scheemda, met Winschoter band Fishy Friends in het voorprogramma.


Met hun succesvolle debuutalbum ‘Doarom zing ik’ uit 2001 en hun radiohit ‘Knikkers’, was StAD begin deze eeuw een van de aanjagers van de Groningstalige popmuziek, met optredens op alle grote festivals in de stad en voor radio en tv. Nu, na een stilte van twintig jaar zijn ze terug. En hoe!

Er wordt, in de bijna oorspronkelijke bezetting (met o.a. Robert de Keijser uit Nieuw Scheemda!) hard gewerkt aan nieuw repertoire in de voor hun kenmerkende stijl: gitaarpop met brede arrangementen, veel instrumenten, strijkers, toetsen en dat gecombineerd met alternatieve rock.