Week van taal

Kun je hulp gebruiken bij lezen, schrijven, rekenen of werken met de computer? De mensen van het Taalhuis kunnen je helpen. Er is altijd een Taalhuis bij jou in de buurt. Bijvoorbeeld in de bibliotheek of in het buurthuis. De hulp is gratis.

Week van Taal 17 – 21 april
Wil jij beter leren lezen of schrijven of ken je iemand? In de Week van Taal van 17 tot 22 april tonen de Taalhuizen in Groningen en Noord-Drenthe hoe ze je hierbij kunnen helpen. Van brief tot boek, van jong tot oud en van stad tot dorp. Er zijn Open dagen met makkelijke leesboeken, een brievenwasserette of een kookworkshop voor ouders en kinderen. De mensen van het Taalhuis staan voor je klaar en helpen je verder met advies of een cursus. Zo gaan we laaggeletterdheid tegen. Dus kom langs in de Week van Taal en LEES!

Taalhuis Winschoten
Locatie: Cultuurhuis de Klinker Mr. D.U. Stikkerlaan 251, 9675 DG Winschoten
https://www.tijdvoorhettaalhuis.nl

> Woensdag 19 april 15.00–17.00 uur
Kookworkshop ouder en kind
Kom woensdag 19 april langs
in de bibliotheek in Winschoten om 15.00 uur om samen met je kind(eren) gezond en lekker te koken. Ingrediënten en kookspullen staan voor jullie klaar. Je hoeft zelf niks mee te nemen. Het gerecht krijg je mee naar huis samen met een leuke verrassing!
Meld je aan voor 12 april, zodat we voldoende boodschappen kunnen doen en geen eten verspillen.

> Donderdag 20 april 15.00–17.00 uur
Kijkje in de wereld van een laaggeletterde
Je hoort het verhaal van een taalambassadeur en een vrijwilliger van het Taalhuis. Ook Joan Pastoor van de Volkskredietbank komt vertellen over de samenhang van schulden en laaggeletterdheid en hoe zij daar binnen de Volkskredietbank mee bezig zijn. Interessant dus voor nieuwe vrijwilligers, deelnemers en professionals! Kom langs om een kijkje te nemen in de wereld van een laaggeletterde en het Taalhuis. Als dat nog niet genoeg was, kun je ook met behulp van een VR bril je inleven in de wereld van een laaggeletterde onder het genot van een hapje en een drankje.