Viswedstrijd 20 september een succes!

Het was lekker warm, de zon scheen en geen zuchtje wind. Kortom ideaal weer voor een viswedstrijd. Die vond afgelopen 20 september plaats aan het Termunterzijldiep. Een aantal fanatiekelingen, zowel jong als wat ouder zochten een plekje op langs het water en stalden hun hengel en benodigdheden uit om maar zoveel mogelijk vis proberen te vangen.

In het begin hadden de vissen niet zoveel honger, dus werd er het een en ander in het water gegooid om ze maar te lokken. En met succes, want zowel kleine als grote vissen kwamen erop af. De onderlinge strijd werd hoger. Andere plekken werden uitgezocht om nog meer succes te boeken, dobbertje verstellen of er werd even nieuwe aas aan het haakje gemaakt.

Na 2 uur was de strijd over. Derk Groen had vorig jaar ook al gewonnen en heeft zijn titel behouden. Hij heeft maar liefst 191 cm aan vis gevangen. Daar vlak achteraan kwam Jan Visscher met 147 cm aan vis en als derde is Leo Fugers geëindigd met 94 cm aan vis.

Helaas hadden de jeugdige vissers  minder succes. Ze hadden wel beet, maar konden geen vis aan wal krijgen. Maar niet getreurd, iedereen heeft veel plezier gehad en ook iedereen heeft een prijs gekregen dankzij Dier en Tuinbenodigdheden Roelie Roossien.

Foto’s: Antje Oolders