Opening fietspad Evert’s Loantje

Op donderdag 6 juni werd het fietspad van ’t Waar naar het Hondshalster Meer officieel geopend door Swanny Christians-Klooster en Ammy Bult-Klooster familieleden van Evert en wethouder Ricky van den Aker.

Het fietspad is vernoemd naar Evert Klooster die op de plek waar het fietspad loopt vroeger een moestuin had en er schuin tegenover woonde. In het verleden liepen er vanaf de Hoofdweg op een aantal plekken laantjes naar achteren toe het land in.

Omdat het talud van de oude spoorweg van Zuidbroek naar Delfzijl er toen nog lag konden de inwoners van ’t Waar ommetjes maken vanuit hun eigen dorp. Met het nieuwe fietspad is er nu weer een mogelijkheid tot een ommetje bijgekomen. Van die mogelijkheid wordt druk gebruik gemaakt want het fietspad is al een tijdje opengesteld.

Klaas Steenbergen die naast het fietspad woont heeft op de gemeente grond naast het fietspad een boomgaardje aangelegd met daarin fruit als appels, peren, pruimen en kersen. Het is een openbare tuin, waar iedereen fruit mag plukken. Voor de opening van het fietspad was veel belangstelling.

Henri Thunnissen