Kuier & Keuvel wandelkalender zomer 2023

De meeste wandelingen zijn 4 á 5 kilometer en duren 60 tot 75 minuten. We wandelen in een rustig tempo zodat iedereen mee kan doen. Na afloop is er koffie of thee (mits verkrijgbaar).

Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig en meedoen is gratis!

Regenachtig weer en benieuwd of de wandeling doorgaat?

  • kijk op de Facebookpagina van Sociaal Werk Oldambt of
  • stuur een Whatsapp naar 06 11 90 28 81 (Jenny) of
  • bel 0597 – 421 833 (Boschpoort)

 

Vrijdag 26 mei om 13.00 uur
vertrekt de wandeling vanaf Heerlijke Streken, Redersplein 8 in de Blauwestad.
O.l.v. Aartjan Langbroek maken we een wandeling door het Havenkwartier. We komen o.a. langs Strand Zuid en de Wilgenborg.

Woensdag 31 mei
wandelen we
10 kilometer rondom Nieuw Beerta met Loes Krüger. We starten om 10.00 uur bij de Kerk, Hoofdweg 18 Nieuw Beerta. Deze wandeling gaat deels over onverharde  maai)paden.

Donderdag 8 juni om 13.00 uur
start
de wandeling in Ganzedijk. We beginnen bij het buurthuis, Ganzedijk 40 in Ganzedijk. We lopen een rondje Ganzedijk en komen door de vlindertuin!

Vrijdag 16 juni
leidt Elzo Bruggers
ons door het dorp Scheemda. We beginnen om 10.00 uur bij de oude Rabobank aan de Stationsstraat 13 in Scheemda.

Donderdag 22 juni om 10.00 uur
start de wandeling bij dorpshuis De Akkerschans, Bunderweg 14 in Bad Nieuweschans. O.l.v. Harm-Arend Meijer wandelen we ongeveer 6 kilometer door het Schanskerbos en langs de Westerwoldse Aa.

Donderdag 29 juni
is het de beurt
aan het Rosarium in Winschoten. We starten om 13.00 uur vanaf de kinderboerderij, Bovenburen 96 Winschoten. Met Aartjan Langbroek wandelen we langs prachtige rozen en andere bijzondere plekken in het stadspark.

Woensdag 5 juli om 13.00 uur
start de wandeling bij speeltuin ‘t Speulparadies, Buitenlandenstraat 5 in Beerta. Tonnie Jurjens neemt ons mee op een wandeling van 6.5 kilometer door natuurgebied de Tjamme en Beerta.

Dinsdag 11 juli
gaan we op pad met
Jantje Gips. We beginnen om 13.00 uur bij Party Centrum Finnewold, Hoofdweg 110 Finsterwolde. Jantje gaat ons voor op een wandeling door het dorp Finsterwolde.

Dinsdag 18 juli om 13.00 uur
wandelen we in Nieuw Beerta. Loes Krüger neemt ons mee op een wandeling door het dorp en langs de boomgaard. We vertrekken vanaf de Kerk, Hoofdweg 18 Nieuw Beerta.

Donderdag 27 juli
Neemt Hemmie
Boers ons mee voor een wandeling door de Blauwestad. We verzamelen om 13.00 uur bij Heerlijke Streken, Redersplein 8 Blauwestad.

In de maand augustus zijn er in verband met de zomervakantie geen wandelingen. De Kuier & Keuvel wandelingen beginnen weer in de eerste week van september.

 

Donderdag 7 september
gaat de
Kuier & Keuvel wandeling naar het meest Oostelijke punt van Nederland! We  beginnen om 10.00 uur vanuit dorpshuis De Akkerschans, Bunderweg 14 Bad Nieuweschans. Harm-Arend Meijer neemt ons mee over de wandelbrug over de A7 bij de grensovergang met Duitsland en het meest oostelijke punt van Nederland.

Woensdag 13 september om 13.00
uur verzamelen we bij de Kerk, Hoofdweg 18 Nieuw Beerta. Loes Krüger neemt ons mee en waar we gaan wandelen is een verrassing!

Donderdag 21 september
zijn we te
gast bij John en Corinna Poelstra. Zij wonen in Beerta in een huis met een bijzondere geschiedenis. We beginnen de wandeling om 13.00 uur bij de Bartholomeuskerk
(met losstaande toren), hoek Veenweg – Kerkstraat Beerta. Parkeren kan in de parkeervakken aan de Veenweg en Torenstraat. Tijdens de koffie vertellen John en
Corinna over hun huis, het oude werkhuis van Beerta.

Woensdag 27 september
vertelt
stadsgids Koos Akkerman alles over Winschoten als vesting, de geschiedenis van Winschoter Joden, de historische gebouwen, de kerk en de toren. Deze stadswandeling leidt u langs bijzondere plaatsen en bezienswaardigheden in Winschoten. De stadswandeling start om 14.00 uur en begint bij De Boschpoort, Het Boschplein 2 Winschoten.

Wij zijn altijd op zoek naar wandelingen van ongeveer één uur (4 á 5 kilometer) in de gemeente Oldambt!

Kent u een leuke wandeling bij u in de buurt en wilt u vanuit uw woning of onderneming een wandeling organiseren?

Neem dan contact met ons op!
Jenny Garst (tel. 06 11 90 28 81)
j.garst@sociaalwerkoldambt.nl
Janneke Norden
j.norden@sociaalwerkoldambt.nl
Marieke van Dijk
m.vandijk@sociaalwerkoldambt.nl

Sociaal Werk Oldambt
Het Boschplein 2
9671 GB Winschoten
Postbus 50, 9460 AB Gieten
t (0597) 421 833