Internetperikelen: Glasdraad 5

Door Patrick Jacobs

Op het moment dat ik dit artikel schrijf op (een zonnige maar toch koude) zondagmiddag 3 april, heb ik het eigenlijk nog niet helemaal helder wat ik moet schrijven over Glasdraad.

Eigenlijk omdat er niet echt veel te schrijven is over de aanstaande glasvezel, anders dan dat ik mijn emoties hier op schrift zou kunnen neerzetten. Vooral ook omdat ze met glasvezel werken, maar in mijn beleving nog steeds communiceren via conservenblikjes die verbonden zijn met een dun draadje (wie kent het nog?…). Erg vervelend als er een mus op de lijn komt. (Toch nog even een emotionele uitbarsting).

Terug naar de feiten…

Glasdraad Oldambt heeft toegezegd elke zes tot acht weken te komen met een bouwbrief, ook zou de website geüpdatet worden. Daarnaast zou ik maandelijks een update ontvangen van de organisatie. Tot op heden is dat helaas nog niet gelukt, niets anders dan dat ik maandelijks een verzoek indien voor informatie.

Zo heb ik een aantal vragen gesteld, waaronder ook de vragen wanneer de informatieavonden georganiseerd worden en wanneer de inwoners de schouwer kunnen verwachten.

De heer Betlem (communicatie en marketing) van Glasdraad kon mij inhoudelijk niets meer vertellen, en heeft mij doorgestuurd naar zijn collega, v.d. Berg, die de bouw gaat coördineren.

De heer v.d. Berg wist niets te vertellen over de eventuele informatieavonden, en de schouw zou al gedaan zijn door de vorige aannemer. De graafwerkzaamheden zouden al wel begonnen zijn, maar waar?… Daar kreeg ik geen duidelijk antwoord op.

Verder kreeg ik geen bruikbaardere antwoorden anders dan wat we al weten en wat er op de website en facebook staat van Glasdraad. Ik hoop snel iets leukers en informatiever te kunnen schrijven over de vooruitgang van Glasdraad.