Dagboek vakantiekamp 2013

Dit jaar was het alweer de vijfde keer dat er een kindervakantiekamp week in het dorp was. Doormiddel van onderstaand minidagboek willen wij graag aan u laten weten wat we allemaal gedaan hebben tijdens deze week.

Maandag 22 juli
Vanmorgen zijn we gestart met het afmaken van de laatste voorbereidingen voor kamp 2013. Rond 10 uur kwamen de eerste kinderen aan om een plekje in de tenten op te zoeken. Rond 11 uur begon Vincent met de opening. Allereerst werd het weekprogramma meegedeeld. Vervolgens vond de echte opening plaats. Deze werd uitgevoerd door de dames van het Turninstitute.

Na een korte show hebben de kinderen die dit jaar meedoen met kamp levende letters gevormd waar bovenstaande foto van is gemaakt. Deze foto is ook verwerkt als aandenken voor de kinderen zelf. Na het hijsen van de vlag was de opening voorbij en renden de kinderen zo snel als ze konden naar het gigantische zwembad. Jur Mellema en Wim van Rheen, hartstikke bedankt dat we de grote stropakken mochten lenen. Het was een super zwembad.

Zelfs na de lunch was het zwembad het populairst maar ook een potje voetbal was nog te zien. Van de keuken kregen we taco´s als avond eten en smoothies als toetje. De avond begon met een wedstrijdje steen, papier, schaar. Na een verhaaltje bij het kampvuur wat het tijd om naar bed te gaan. Bijna alle kinderen hebben vannacht buiten geslapen onder de sterrenhemel. Het was niet helemaal voor herhaling vatbaar, want door het dauw waren alle slaapzakken klam geworden.

Dinsdag 23 juli
Na het ontbijt konden de kinderen weer gaan zwemmen. Dat hoefde geen twee keer gezegd te worden. Ook na de lunch kon er weer gezwommen worden. Halverwege de middag zijn we bij elkaar geroepen om instructies te krijgen van Barbara van Zuidam van Verassend Gezond.

In groepjes konden we van tafel naar tafel gaan om op die manier ons eigen avond eten klaar te maken. Er waren onder andere broodjes hamburger, fruitspiesjes, gepofte aardappelen, stokbroodjes kruidenboter en salade. `s Avonds na het eten en na het snoepwinkeltje konden alle kinderen meedoen aan eendjes vangen. Voor alle kinderen was er een prijsje.

Woensdag 24 juli
´s Ochtends op de fiets naar Wagenborgen. Op naar de sportschool. Hier kregen de kinderen onder begeleiding een voorproefje in kickboxen en Zumba. Er was ook de gelegenheid om een paar van de fitnesstoestellen uit te proberen. Na het sporten gingen we op de fiets naar het Proostmeer. Hier stonden de dames van de keuken al op ons te wachten met een picknick.

Na het eten en spelen gingen we op de fiets weer terug naar het kampveldje. We waren net allemaal weer terug of het begon lichtjes te regenen. Dit duurde gelukkig niet zo langen dus konden we weer gaan zwemmen. Ook deze avond hadden we weer een kampvuur.

Donderdag 25 juli
Ook vandaag, hoe kan het ook anders, werd er weer gezwommen. Maar zwemmen was niet het enige wat we vandaag hebben gedaan. Halverwege de middag zijn we begonnen met een doe tocht. Vanaf het kampveld door Nieuw Scheemda, via het Kerkwijkbos en de Pastorieweg naar de Leeuwenborg. Maar een doe tocht heet niet voor niks een doe tocht. Onderweg moest elk groepje op verschillende plaatsen een opdracht uitvoeren. Enkele opdrachten waren spijkerpoepen, proeven, en bekertjes stapelen.

Elk groepje kreeg aan het begin een ei mee die heel bij het eindpunt moest aankomen om bonuspunten te verdienen. Dit is elk groepje gelukt. Bij de Leeuwenborg aangekomen konden de kinderen nog even spelen voordat we werden getrakteerd op pannenkoeken en een ijsje na. Daarna moesten we weer terug lopen naar het kampveld. Deze laatste avond hebben de kinderen niet in de tenten geslapen maar in de sportzaal. Vanuit de bedden hebben de kinderen gekeken naar twee films. Een soort sleep in bioscoop.

Vrijdag 26 juli
De kinderen werden gewekt met een film en kregen daarna van de leiding ontbijt op bed. Er kon ´s ochtends nog heel even gezwommen worden. Daarna werd het zwembad gesloten. Na het middag eten is de wagen voor de lawaaitocht klaargemaakt met een geheim wapen. Een waterkanon.

We dachten dat we welk een keer water terug mochten spuiten. Voor het eerste deel van de lawaaitocht besloten we door Nieuw Scheemda te gaan. Na een korte pauze en een ijsje bij Jur Mellema voor thuis gingen we weer terug richting kampveld. We zagen de regen al aankomen vanaf Scheemda en hoopten nog op tijd terug te zijn. Onze hoop was tevergeefs. Het kampveld kwam net in zicht of het begon al te regenen. Binnen een paar seconden waren we al drijf nat.

Eenmaal weer in het MFC aangekomen hebben de kinderen allemaal snel droge kleren aangedaan en mochten ze de laatste film kijken die er nog lag. Met alle bedden in de zaal en bijna alle tassen nog in de tenten kon er niet veel anders worden gedaan. Gelukkig werd het op tijd weer droog zodat de barbecue toch door kon gaan. Als afsluiting hebben alle kinderen aan alle aanwezigen laten weten wat ze het leukste vonden van kamp 2013.