Voorstelling 'De Weldoener'

Voorstelling 'De Weldoener'


24 april 2022


Een bijzondere voorstelling in de vorm van een talk show van het theater collectief “Illustere Figuren” met een super positief geloof in de mensheid, dat met humor grote maatschappelijke thema’s persoonlijk maakt.

IF maakt theater voor iedereen die het aandurft om zijn wereldbeeld aan de kaak te stellen. Zo gaat de weldoener over: “Waar is de stem van het zwijgende midden?” De spelers laten zich o.a. inspireren door het leven en de daden van Bonifatius en vragen zich af wat hij in deze tijd voor ons kan betekenen.

Wie is nu een weldoener? “Terwijl Tim als geschiedenisfanaat de verhalen over Bonifatius verslindt, besluit hij dat hij de nieuwe Bonifatius wordt. Eigentijds. Met zijn eigen talkshow.

In een kerk: de plek van ontmoeting en zingeving. Hij gaat het beter doen dan Jinek. Beter dan al die roeptoeters. Tim Verbeek. De Bonifatius van het zwijgende midden.” Wat de makers vaak missen in de media is de stem van de nuance en die proberen ze dan ook te zoeken en te laten horen in deze voorstelling.

Gezien de polariserende samenleving vinden ze dit erg belangrijk. Maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Vaak blijken wij meer zwart wit te denken vanuit onze bevoorrechte bubbel in de samenleving, dan ons lief is. Omdat de kerk een plek is waar de zoekende mens altijd welkom is, hebben ze gekozen om deze tour langs kerken te doen in plaats van theaters.

Illustere Figuren bestaat uit acteurs en theatermakers Joeso Peters, Raymond Muller, Zen Roorda en Tim Verbeek. Eindregisseur van deze voorstelling is Klemens Patijn. Ze staan voor theater dat prikkelt en verwart, maar toch stiekem je mondhoeken doet krullen. Zij kunnen hun verhalen enkel en alleen vertellen vanuit hun perspectief en daarom staan ze als zichzelf op het toneel: met alle wijsheden absurditeiten fascinaties en overdenkingen die bij hen horen.

Benieuwd hoe dit hun vergaat? Kom kijken naar De Weldoener op 24 april in de Kerk van Nieuw Scheemda.

Dit evenement wordt georganiseerd door de Culturele Commissie Nieuw Scheemda en ’t Waar.
Aanvang: 15.30 uur
Entree: 12.50 euro incl. consumptie
Reserveren bij ankie.grooten@ziggo.nl

Kerk van Nieuw Scheemda
Hamrikkerweg 27
Nieuw Scheemda, 9943 PA

Volledige kalender bekijken