Groninger band ‘StAD' (met voorprogramma 'Fishy Friends’)

Groninger band ‘StAD' (met voorprogramma 'Fishy Friends’)


16 juni 2023

Vrijdagavond 16 juni treedt de achtkoppige formatie StAD op in de kerk van Nieuw Scheemda, met Winschoter band Fishy Friends in het voorprogramma.


Met hun succesvolle debuutalbum ‘Doarom zing ik’ uit 2001 en hun radiohit ‘Knikkers’, was StAD begin deze eeuw een van de aanjagers van de Groningstalige popmuziek, met optredens op alle grote festivals in de stad en voor radio en tv. Nu, na een stilte van twintig jaar zijn ze terug. En hoe!

Er wordt, in de bijna oorspronkelijke bezetting (met o.a. Robert de Keijser uit Nieuw Scheemda!) hard gewerkt aan nieuw repertoire in de voor hun kenmerkende stijl: gitaarpop met brede arrangementen, veel instrumenten, strijkers, toetsen en dat gecombineerd met alternatieve rock.

Electric Light Orchestra, maar dan wat gruiziger.’

Het eerste nummer, ‘Wilma mit de honden’, is al te beluisteren op Spotify. Het tweede nummer wordt uitgebracht op 21 juni, maar zal op 16 juni voor het eerst worden gespeeld in de kerk van Nieuw Scheemda, een primeur dus!

Ook Fishy Friends is aan een tweede leven begonnen. Met hun aanstekelijke melodieuze ‘nineties’ popmuziek treedt de band weer redelijk veel op. Ze waren vorig jaar nog te zien op het Bevrijdingsfestival in Winschoten.

Het belooft weer een mooie avond te worden in onze kerk, dus komt allen!

Datum   : vrijdag 16 juni
Aanvang: 20.00 uur (deur open 19.30 uur)
Adres    : Hamrikkerweg 27, 9943 PA Nieuw Scheemda
Entree   : € 7,50 

De capaciteit van de kerk is beperkt, vol is vol!

Reserveren:
culturele-commissie@nieuw-scheemda.nl
0598-446398 (Ankie Grooten)


 

Flyer Online bekijken

Flyer Downloaden

Kerk van Nieuw Scheemda
Hamrikkerweg 27
Nieuw Scheemda, 9943 PA

Volledige kalender bekijken