Glasdraad Oldambt nieuwsbrief

Beste bewoner van Oldambt,

We zijn het nieuwe jaar voortvarend van start gegaan en willen u bij deze meenemen in de planning van de werkzaamheden en voortgang van het project.

De graafwerkzaamheden zijn inmiddels voor 75% gereed en 25% heeft de glasvezelaansluiting inmiddels binnen, er wordt hard gewerkt om de voedingen naar de ondergrondse verdeelpunten in te blazen en te lassen zodat we de komende weken kunnen gaan opschalen met het aansluiten van de woningen.


Acantus en Groningerhuis
In het voortraject zijn er afspraken gemaakt met Acantus en Groningerhuis om al hun woningen te voorzien van een glasvezelaansluiting, wij willen u dan ook vriendelijk vragen om medewerking te verlenen. Er zal hierover binnenkort ook nog extra informatie uw kant opkomen

MWA-01, SDA-01, FWE-01 en BRA-01
In de gebieden Midwolda (MWA-01) en Scheemda (SDA-01) zijn de graafwerkzaamheden gereed en in Finsterwolde, Oostwold (FWE-01) en Beerta (BRA-01) zijn we bezig met de laatste afrondende werkzaamheden. We zijn in al deze gebieden druk bezig met het maken van de huisaansluitingen. De centrales zijn hier succesvol opgeleverd en de eerste serviceproviders hebben hun apparatuur geplaatst en zijn gestart met het leveren van diensten.

NWA-01 en BNS-01
In NWA-01 en BNS-01 is de aannemer voorzichtig gestart met de werkzaamheden en zullen we de komende weken volop zichtbaar zijn. De indicatieve data kunt u vinden op onze homepagina

Algemeen

  • Indien u bent aangesloten door ons kunt u contact opnemen met een serviceprovider voor het activeren.
  • Het leveren van KPN diensten zal de komende weken gebied voor gebied worden uitgerold, we hopen dat begin april alle centrales gereed zijn. De planning hiervoor zal binnenkort worden gedeeld.
  • Bewoners die zich na de vraagbundeling hebben aangemeld zullen op het einde van een deelgebied worden aangelegd en aangesloten tijdens de zogenaamde ‘veegronde’.
  • De werkzaamheden langs provinciale wegen zijn vanwege de complexiteit lastig te plannen en kunnen in sommige gevallen voor vertraging zorgen


De planning

Onderstaande planning is een richtlijn. Uiteraard zullen wij u informeren als de we de planning naar voren kunnen halen.

Gebied Civiele werkzaamheden Huisaansluitingen
Scheemda (SDA-01) Jan-Feb 2023 Jan-Feb 2023
Midwolda (MWA-01) Gereed Jan-Feb 2023
Finsterwolde (FWE-01) Jan-Apr 2023 Apr-Mei 2023
Bad Nieuweschans (BNS-01) Feb-Apr 2023 Apr-Mei 2023
Nieuwolda (NWA-01) Jan-Apr 2023 Mei-Jun 2023
Beerta (BRA-01) Jan-Mrt 2023 Apr-Mei 2023

Beschikbaarheid serviceproviders
Als serviceproviders via GlasDraad hun diensten willen leveren in uw regio, moeten zij aan ons netwerk worden gekoppeld. inmiddels zit de vaart er goed in. De verwachting is dat naast de huidige 10 providers, ook de overige 6 providers per 1-4-2023 beschikbaar zullen zijn
De serviceproviders waar u nu al toegang toe heeft:
Multifiber, Solcon, Weserve, RapidXs, Stipte, Fiber, Youfone, Freedom, Trined, en SNLR

De serviceproviders die per 1 april beschikbaar zijn:
KPN, T-Mobile, Budget, Telfort, Xs4all en Online.*
* Xs4all en Telfort zijn merken van KPN. Wij noemen deze merken nog omdat je als klant nog wel een dienst van deze providers kunt krijgen, zoals bijvoorbeeld het behoud van email-adres.

Als we de planning van KPN hebben ontvangen zullen we deze communiceren via de bouwbrief en onze site, zodat u kunt zien wanneer het in uw gebied mogelijk is om te diensten van KPN af te gaan nemen.

U kunt op de website terecht voor alle informatie rondom de planning en werkzaamheden. Bovendien ontvangt u elke 8 weken een nieuwe bouwbrief met informatie.

Met vriendelijke groet,
Het glasvezelteam van GlasDraad Oldambt