Geef onze dame haar vleugels terug!

75.000 euro voor het mooiste Molenproject van 2021:
een nieuwe roede voor molen De Dellen in Nieuw Scheemda

Geef onze dame haar vleugels terug!

Vijf molens strijden dit jaar om de VriendenLoterij Molenprijs ter waarde van € 75.000. Een prachtig bedrag waarmee een molendroom kan worden gerealiseerd. De uitdaging voor de kandidaten is om in een korte periode zoveel mogelijk stemmen te werven. De winnaar gaat met de hoofdprijs naar huis, de andere molens krijgen het aantal ontvangen stemmen uitgekeerd in euro’s. Elke stem levert dus geld op. Stemmen kan vanaf woensdag 8 september 10:00 uur tot vrijdag 1 oktober 2020, 12:00 uur via www.molenprijs.nl/DeDellen

 


Vereniging De Hollandsche Molen zet zich al bijna een eeuw in voor het behoud van de ruim 1200 nog werkende molens in Nederland en organiseert jaarlijks de VriendenLoterij Molenprijs. Ook dit jaar kan het publiek weer stemmen.

De vijf genomineerden, allemaal met een vurige wens om de molen te herstellen of te verfraaien, zijn: Koenders Möl in Braamt (Gld), Bovenmolen G in Schermerhorn (NH), Houtzager De Otter in Amsterdam (NH), Molen Johanna in Huijbergen (NB) en “onze” Poldermolen De Dellen in Nieuw Scheemda.

Toen één van de roeden van De Dellen met een enorme knal afbrak, schudde de molen zó hard, dat zelfs de oude klok ervan stilviel. Molenaar André Schuthof: “De wijzers staan nog steeds op de tijd dat het gebeurde. Ik zet ze pas weer in beweging als ook de wieken weer draaien”. Het gebeurde bij rustig weer in september 2020, dus De Dellen staat er al een jaar treurig bij zonder wieken. Maar als het aan de Molenstichting Midden- en Oost-Groningen ligt, duurt dat niet lang meer. Voorzitter Reint Huizenga: “Het zou fantastisch zijn om de Vriendenloterij Molenprijs te winnen. Natuurlijk allereerst om De Dellen te herstellen. Maar óók als kroon op het vele werk, dat al is verzet door onze vrijwilligers”.

Stemmen
Via www.molenprijs.nl/DeDellen kan van woensdag 8 september 10.00 uur tot vrijdag 1 oktober 12.00 uur iedereen vanaf 18 jaar stemmen. De molen met de meeste stemmen wint. De overige projecten krijgen het aantal verzamelde stemmen per project in euro’s uitgekeerd. Op woensdag 13 oktober 2021 wordt de winnaar bekend gemaakt.

Over de VriendenLoterij Molenprijs
De VriendenLoterij Molenprijs (voorheen BankGiro Loterij Molenprijs) is een jaarlijkse publieksprijs, ingesteld door vereniging De Hollandsche Molen in samenwerking met de Loterij. Met de prijs willen beide organisaties laten zien, dat molens een onmisbaar en belangrijk onderdeel zijn van het Nederlands cultureel erfgoed. De prijs stelt een moleneigenaar in staat een molen te herstellen of te verfraaien.