8 maart, internationale vrouwendag groots gevierd in Nieuw Scheemda / ‘t Waar

Zo’n 200 vrouwen hebben 8 maart Internationale Vrouwendag gevierd in Nieuw Scheemda/ ’t Waar.  De culturele commissie en de Vrouwen van Nu van de twee dorpen hadden een heel leuk programma samengesteld rond het thema economische zelfstandigheid van vrouwen.

Het ochtendprogramma begon om 10.30 uur in het prachtige kerkje. De 35 vrouwen van het vrouwenkoor Elk en ain uit Noordbroek beet het spits af, gevolgd door een humoristische, maar ook inhoudelijk sterke lezing van Angela Rijnen, alias de Stadse Boerin. Daarna was er een uitgebreide lunch in galerie Waarkunst, die door ruim 100 vrouwen werd genuttigd. Vervolgens begon om 13.30 uur de fair.

In galerie Waarkunst kon iedereen deelnemen aan diverse workshops zoals Tai Chi, mindfullness, bonbons maken en schilderen. Daarnaast waren in de schuur,  en omdat het fantastisch mooi weer was ook buiten, zo’n 25 stands.  Goede doelen als Nahid, Zanskar en Foodstep waren goed vertegenwoordigd en ook waren er veel kleine zelfstandigen met producten op allerlei gebied.

Het mooie weer heeft zeker bijgedragen aan het succes. Het was een fantastische dag, waar kleine dorpen dan toch weer heel groot(s) in zijn!