16 windturbines extra in ons uitzicht?

Door Marjan Jutting

16 windturbines extra in ons uitzicht?

 

Help mee de veranderingen in onze leefomgeving te laten zien!
De gemeente Eemsdelta werkt er hard aan om de uitbreiding van Windpark Delfzijl Zuid voor elkaar te krijgen. Dit betekent nog eens 16 windturbines van 204 meter hoog, nog dichter bij onze dorpen!

Om te laten zien wat deze turbines voor effect hebben op de omliggende dorpen organiseert o.a. de Stichting Oldambtwindmolenvrij een bus excursie langs de windturbineparken in Oost-Groningen voor politici en beleidsmakers. De organisatoren zijn nog op zoek naar omwonenden die ervaring hebben met de overlast van de al bestaande windturbines en die hun verhaal willen doen.

Dorpsbelangen Nieuw Scheemda – ’t Waar denkt daarbij voor onze dorpen aan mensen die er op uit kijken, maar bijvoorbeeld ook aan vertegenwoordigers van fiets- en wandelorganisaties of de jeugd.

We kunnen de beslissers meenemen naar de punten in onze dorpen waar het uitzicht totaal veranderd is. Is dat bij jou/voor jou het geval, meld je bij m.jutting@home.nl dan kunnen we een gezamenlijk plan maken. Het heeft wel haast de excursie is volgende week woensdag 13 oktober.

Het verhaal hoeft niet lang te zijn, we laten de beelden spreken!