Kampvuur in De Leeuwenborg

Kampvuur in De Leeuwenborg


6 april 2023

Een interactieve avond met een tussenstand van onderwerpen die leven onder de inwoners van het Oldambt: op donderdag 6 april zijn belangstellenden uitgenodigd voor Kampvuur in De Leeuwenborg in Nieuw Scheemda. De toegang is gratis.

Tijdens Kampvuur - onderdeel van Gronings Vuur - wordt de balans opgemaakt van eerdere gesprekssessies. Onder de noemers ‘Brandstof’, ‘Vonk’ en ‘Zuurstof’ zijn de afgelopen weken al bijzonder waardevolle avonden georganiseerd. Het publiek kan op 6 april deelgenoot worden van de opbrengst hiervan.

Wat kwam er naar voren? Wat valt op? En welke verhalen ontbreken nog? Kampvuur in Nieuw Scheemda is een warme avond voor iedereen die nieuwsgierig is. Bovendien is de avond een aanrader voor de mensen die zin hebben om mee te denken over de ontwikkeling, voorbereiding en uitvoering van de productie van Gronings Vuur in oktober 2023. Hieronder het programma van de avond.

Wil je erbij zijn? Er is nog plek! Meld je aan via info@groningsvuur.nl
Tijd: inloop om 19.00 uur / start programma om 19.30 uur
Locatie: De Leeuwenborg, Pastorieweg 14, Nieuw Scheemda
Meer informatie: www.groningsvuur.nl


Akkerbouwer Leendert Jan Onnes spreekt de aanwezigen toe tijdens Brandstof. Foto: Marijn Boeré

Het programma van Kampvuur
in het Oldambt

19.00 uur Inloop met koffie en thee
Tijdens de inloop is er alvast gelegenheid om de speciale verhalenexpo te bekijken

19.30 uur Start programma
Onder leiding Sara Scholten en Inger van Til, met onder meer de volgende onderdelen:

 

Oldambtster verhalen verteld door Gronings Vuur schrijvers
Schrijvers hebben de afgelopen periode 15 verhalen van Oldambtsters opgetekend. De verhalen zijn te lezen op de in De Leeuwenborg ingerichte expositie! Wat vertellen de verhalen? Gespreksleiders Sara Scholten en Inger van Til gaan hierover in gesprek met de schrijvers: Fieke Gosselaar, Rik Andreae, Meinte Dirksen en Lilian Zielstra.

Vurige thema’s in het Oldambt
Tijdens de publieke bijeenkomst Brandstof waren verhalen te horen van Oldambtsters over leefbaarheid en klimaatverandering. Op de besloten Vonk bijeenkomst is door Oldambtsters vurig gesproken over de onderwerpen die echt moeten worden aangesneden. Sara en Inger geven een terugblik en praten met publiek verder! Is er meer?

In gesprek met Anke de Klerk over de mens in het Oldambt
Anke de Klerk is beleidsadviseur binnen het sociaal domein van de gemeente Oldambt en kent de mens in het Oldambt.

Vooruitblik naar Open Podium met verrassingsact uit de creatieve werkplaats
Op 12 april in De Klinker in Winschoten kan iedereen kijken en luisteren naar de resultaten uit de creatieve werkplaatsen. Een eerste act zal alvast op Kampvuur getoond worden.

Regisseur Isil Vos over haar ideeën voor de productie in het Oldambt
Regisseur Isil Vos geeft leiding aan de ontwikkeling van een culturele productie in het Oldambt. Deze zal in oktober 2023 worden vertoond aan het publiek. Isil laat zich voeden door de verhalen van Oldambtsters en de creatieve ideeën die zijn ontstaan in de creatieve werkplaatsen. Isil presenteert haar concept en vraagt aanwezigen mee te denken, te reageren.

21.00 uur Afsluiting van Kampvuur

Pastorieweg 14
Nieuw Scheemda, 9943 TG
0598 - 446464

Volledige kalender bekijken