Voorlichtingsavond Vrije school

De werkgroep De Nieuwe Basis hield donderdagavond 13 november een informatieavond in Galerie Waarkunst. Doel van de werkgroep is om in het leegstaande gebouw van de Meester Sportelschool een Vrije school te openen. De opkomst voor de avond was boven verwachting met zo’n 50 bezoekers.

Voor de pauze gaf Volken de Vlas van de werkgroep een overzicht van de stappen die tot nu toe zijn ondernomen. Om een nieuwe basisschool te stichten moet de school binnen 5 jaar minimaal 200 kinderen hebben. Gezien de aanmeldingen (102) en de grootte van het schoolgebouw is dat niet haalbaar. Dat betekent dat de vrije school in Nieuw-Scheemda alleen als nevenvestiging kan starten.

Helaas kan dat niet als nevenvestiging van de Vrije school in Groningen want een nevenvestiging mag alleen in dezelfde gemeente. Er zijn inmiddels gesprekken geweest met de overkoepelende organisatie in deze regio voor het openbaar onderwijs (SOOOG) en christelijk onderwijs (VCO). De vrije school zou het best passen binnen het VCO en met hen worden de gesprekken voortgezet.

Na de pauze gaf Chris Cornelisse, die zelf docente is op een Vrije school, een presentatie over wat de Vrije school inhoudt, een enthousiasmerend verhaal. Er was ruim de gelegenheid voor het beantwoorden van vragen en er was een gezellige nazit. Voor meer informatie over de werkgroep De Nieuwe Basis zie hun website http://www.denieuwebasis.nl/

Henri Thunnissen