De Zonnebloem

Sinds 1999 bestaat ‘de Zonnebloem Scheemda e(n) o(mstreken)’. Scheemders hadden de behoefte om binnen de gemeente een eigen afdeling van de Nationale Zonnebloem te hebben. De naam Scheemda omvatte de hele gemeente indertijd, dat wil zeggen Scheemda, Nieuw Scheemda, t Waar, Nieuwolda, Midwolda, Oostwold, Heiligerlee en Westerlee.

In deze dorpen voert De Zonnebloem een actief beleid ten bate van haar doelgroep, te weten zieken, gehandicapten en eenzame ouderen. Naast bezoekjes aan degenen, die daaraan behoefte hebben, wordt er praktisch elke maand een activiteit georganiseerd. Dat zijn naast dagtochtjes per bus of boot gezellige middagen met muziek en veelal een verloting.

Al deze activiteiten worden in  ‘Zonnenieuws’ aangekondigd.

Wilt u graag mee op een van onze uitjes of weet u iemand, die behoefte heeft aan bezoek van een van onze vrijwilligers of… ontvangt u ons ‘zonnenieuws’ niet?

Neem dan contact op met onze vrijwilliger voor Nieuw Scheemda-t Waar, mw. Dina Visscher, tel. 0597-592279 Zij neemt dan contact met u op en zorgt voor een juiste afhandeling.

Behoort u nog niet tot onze doelgroep en wilt u zelf graag iets betekenen voor uw naasten,
dan kunt u zich aanmelden als vrijwilliger bij mevrouw Visscher.