Kerstconcert Klaas Spekken en Joost v.d. Beek

Zondag 18 december organiseert de Culturele Commissie Nieuw Scheemda – ’t Waar een kerstconcert in het kerkje van Nieuw Scheemda.

Lees verder

KIEK 2022

Eindelijk kon het weer: de jaarlijkse Kiek in onze dorpen.

Dat was op 16 oktober in De Leeuwenborg. Het was gezellig druk en alles is super verlopen. Vele mensen genoten van de muziek van Esmée en daarna van Twai Lange en Twai Körte. Er was zelfgemaakte soep, appeltaart, lekkere hapjes, jam, drank en sap.

Lees verder

Uitnodiging Inspiratiecafé KNHM op 30 november in Slochteren

Uitnodiging voor een Energie(k) café

KNHM foundation ondersteunt in heel Nederland actieve bewoners die de leefbaarheid in hun dorp en wijk willen versterken. Team KNHM Groningen organiseert regelmatig een inspiratiecafé, waarin we onze ervaringen, kennis en netwerk delen en waar ruimte is om elkaar te spreken.

Lees verder

Plek vrij in het Waardig Wonen huis in Winschoten voor mensen met dementie

Wonen voor mensen met dementie aan de Van Kinsbergenlaan in Winschoten Mensen die ouder worden of dementie krijgen, kunnen heel lang thuis blijven wonen. De diagnose dementie maakt natuurlijk veel emoties los. Maar uiteindelijk gaat het leven ‘gewoon’ door. Het moment komt dan om te verhuizen als het thuis niet langer gaat. Waardig Wonen biedt een alternatief in een gewone woning in een gewone wijk waarbij er 24-uurszorg en ondersteuning aanwezig is.

Lees verder

Kerstbomen in onze dorpen

Vorig jaar zijn er adhoc kerstbomen geplaatst. Ze hebben van 6 december t/m 31 december bij de kerk in Nieuw Scheemda en bij het monument op ’t Waar gestaan.

In de jaarvergadering van april is gebleken dat het zeer gewenst is om dit jaar ook weer bomen te plaatsen. Het bestuur van Dorpsbelangen vraagt de vergunning aan en stelt geld voor de bomen beschikbaar. Er zijn vrijwilligers nodig om de bomen te plaatsen. Er is een draaiboek gemaakt, waarin alle werkzaamheden duidelijk staan omschreven.

Wie helpt ons mee met het ophalen, opzetten en weer opruimen van de bomen?

Meld je aan vóór 1 december via het secretariaat secretaris@nieuw-scheemda.nl of met een briefje in brievenbus Kerkwijk 38 Nieuw Scheemda met naam en telefoonnummer.