18 juni Kiekroute in Nieuw Scheemda/’t Waar

Op 18 juni 2016 organiseert de culturele commissie van Nieuw Scheemda/ ’t Waar een Kiekroute. Zij sluit aan bij Kerkenpad 2016. Op deze dag zullen heel veel kerken in de provincie Groningen van 11.00 uur tot 16.00 uur te bezichtigen zijn. Op dezelfde tijden zijn de volgende vier locaties in Nieuw Scheemda/’t Waar geopend.

De kerk: in dit prachtige gerestaureerde kerkje zullen oude foto’s, krantenartikelen en de beamerpresentatie over de ontstaansgeschiedenis van Nieuw Scheemda/’t Waar te zien zijn.

De Witte Wolk: dit huis is in gebruik geweest als hotel, café en multifunctioneel centrum. Tegenwoordig is er een bed and breakfast gehuisvest. U krijgt een rondleiding door het huis waar ookoude foto’s hangen van de activiteiten die er ooit plaatsvonden. Natuurlijk kunt u de prachtige tuin bezichtigen.

De Leeuwenborg: hier zullen oude foto’s te zien zijn en ook worden de oude films van Nieuw Scheemda en ’t Waar gedraaid.

Waarkunst: hier zijn oude foto’s te bezichtigen, er zijn lezingen en vanaf hier vertrekt bij mooi weer de dorpswandeling.

De folder met alle informatie is op verschillende openbare plekken te halen. Mocht u ‘m hebben gemist dan is hij ook op een van deze vier locaties te krijgen.